Εταιρικό προφίλ

Η Τροφοτεχνική α.ε. ιδρύθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται με επιτυχία το χώρο της Βιομηχανίας Τροφίμων με την παραγωγή και προώθηση βοηθητικών υλών, προϊόντων μαζικής εστίασης, αφυδατωμένων λαχανικών και αρωματικών φυτών καθώς επίσης και παραδοσιακών προϊόντων.

Είναι η πρώτη Ελληνική εταιρία παραγωγής προϊόντων επαγγελματικής κουζίνας.  Τα προϊόντα της παρασκευάζονται από αγνά υλικά με αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας, εξασφαλίζοντας στην κουζίνα ξεχωριστή ποιότητα και πλούσια γεύση.

Η πολύχρονη πείρα των συνεργατών της στην τεχνολογία τροφίμων και στη γευσηγνωσία, αποτελούν εγγύηση της υπεύθυνης δουλειάς της, στο λεπτό και ευαίσθητο χώρο της γαστρονομίας.

Με στόχο να συμβάλλει σταθερά και με συνέπεια στην βελτίωση της ποιότητας και της γεύσης, παρακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις στην επαγγελματική κουζίνα, ενημερώνει υπεύθυνα και φροντίζει να είναι πάντα με τα προϊόντα της ένας χρήσιμος βοηθός για τον επαγγελματία μάγειρα.

Τα προϊόντα της Τροφοτεχνικής α.ε. παράγονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας, στην Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης.  Προϊόντα που παράγουμε είναι :

Ζωμοί σε πάστα και σε σκόνη (Βοδινού, Κότας, Λαχανικών κτλ)
Σούπες σε σκόνη (Τοματόσουπα, Μανιταρόσουπα, Κοτόσουπα κτλ)
Σάλτσες σε σκόνη (Demi-glace, Bearnaise, Πιπεράτη, Carbonara, Napolitain κτλ)
Σάλτσες σε υγρή μορφή (Αγγλική, Τσίλι, Barbeque κτλ)
Κρέμες σε σκόνη (Κρέμα καραμελέ, Πάνα κότα κτλ)
Ζελέ σε σκόνη (Φράουλα, Ανανά, Κεράσι, Λεμόνι κτλ)
Μούς σε σκόνη (Σοκολάτα, Βανίλια, Φράουλα κτλ)
Ρόφημα σοκολάτας
Πουρέ και κροκέτες πατάτας
Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
Προϊόντα με φυτικά λιπαρά (για τόστ, σαντουιτς, πίτσα, ζυμαρικά κτλ)

Η Τροφοτεχνική α.ε. είναι επίσης η πρώτη Ελληνική εταιρία η οποία εγκατέστησε και λειτουργεί μονάδα αφυδάτωσης με την μέθοδο της λιοφίλισης (Freeze Dry), για την παραγωγή αφυδατωμένων φρούτων και λαχανικών, αρωματικών φυτών και άλλων προϊόντων με ιδιαίτερες απαιτήσεις και για εξειδικευμένες εφαρμογές στην Βιομηχανία Τροφίμων.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δυνατότητες που μας παρέχει η Ελληνική γη εδώ και χιλιάδες χρόνια, με πρώτες ύλες όπως το ελαιόλαδο, η ελιά, το ξύδι, τα φρούτα και τα λαχανικά, η Τροφοτεχνική α.ε. προχώρησε στην ανάπτυξη και παραγωγή λεπτών προϊόντων με βάση το λάδι, το ξύδι, την ελιά και τα θαυμάσια αρωματικά φυτά της Ελληνικής φύσης.  Έτσι δημιουργήθηκαν οι εκλεκτές σειρές των προϊόντων XENIOS που παράγονται με πολύ μεράκι, φροντίδα και με οδηγό πάντα τα μυστικά της Ελληνικής γεύσης και παράδοσης.

Τα προϊόντα της Τροφοτεχνικής παράγονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας, σε 2 παραγωγικές μονάδες 10.000 m2, για προϊόντα ζωικής και φυτικής προέλευσης, στην Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, με αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής.

Το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό της εταιρίας, με το άριστα εξοπλισμένο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου και μικροβιολογίας το οποίο είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Γεωργίας, οι κωδικοί Ε.Ε. για προϊόντα ζωικής προέλευσης και ψυκτικές εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και η αυστηρή εφαρμογή του συστήματος διασφάλισης ποιότητας ISO 9001 και ISO 22000, αποτελούν εγγύηση για τα προϊόντα της Τροφοτεχνικής.